Γιατί το σύμβολο του Παντεπόπτη Οφθαλμού ΔΕΝ είναι σατανικό και τι ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει περί Σατανισμού αντίστοιχα. Καταρρίπτοντας την χριστιανική αυτή προπαγάνδα που γίνεται για λόγους παραπλάνησης + Μασονικές Διδασκαλίες για του λόγου το αληθές

»Στον αριστερό κύκλο απεικονίζεται μια ημιτελής πυραμίδα, η οποία συμβολίζει το ανολοκλήρωτο έργο των ΗΠΑ. Αντί κορυφής, η πυραμίδα φέρει το φωτισμένο »Μάτι της Θείας Πρόνοιας». Το μάτι είναι σύμβολο του Θείου και αντανακλά το »πιστεύω» του Βενιαμίν Φραγκλίνου, ότι μια ομάδα ανθρώπων, με τη βοήθεια του Θεού, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Πάνω από το μάτι αναγράφεται η λατινική φράση »ANNUIT COEPTIS», που μεταφράζεται ως »Ο Θεός ευνοεί το έργο μας». Κάτω από την πυραμίδα υπάρχει η φράση »NOVUS ORDO SECLORUM», η οποία σημαίνει »Μια νέα τάξη πραγμάτων έχει αρχίσει». Ο αριθμός 1776 ο οποίος αναγράφεται στη βάση της πυραμίδας (με λατινικά ψηφία), αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο οι Αμερικανοί κήρυξαν την ανεξαρτησία τους»
– University of Exeter, Wikipedia.org
(Εβραιοχριστιανική η Παγκοσμιοποίηση ή Νέα Τάξη Πραγμάτων)

»Χριστιανική Τέχνη με τον Παντεπόπτη Οφθαλμό του Θεού της: Ο πίνακας »Δείπνο στους Εμμαούς» (1525) του Jacopo Pontormo»

9

Ξεκινώντας να ξεμπροστιάζουμε με συνοπτικές διαδικασίες την χριστιανική αυτή προπαγάνδα που χρησιμοποιούν και όσοι παραπλανητικά παρουσιάζονται δήθεν ως ‘’σατανιστές’’ εκεί έξω επειδή υπηρετούν συνολικά τα εβραιοχριστιανικά συμφέροντα, αιρετικά ή μη, με χρηματικά ή εξουσιαστικά ανταλλάγματα πριν τους ‘’ξεφορτωθούν’’ ή δολοφονήσουν τα Αφεντικά τους αν κάποια στιγμή εκπληρωθούν τα Σχέδιά τους (εδώ Προέδρους της Αμερικής δολοφόνησαν κατά το παρελθόν όταν πέτυχαν αυτά που ήθελαν, στον απλό κόσμο θα διστάσουν;), παρατηρούμε λοιπόν μέσα από σχετική Μασονική διδασκαλία της άνωθεν φωτογραφίας-εγγράφου ότι το τρίγωνο αυτό με τον Παντεπόπτη Οφθαλμό αφορά τον εβραιοχριστιανικό Θεό και κανέναν ‘’σατανά’’, υποδηλώνοντας ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αρχική ονομασία του Θεού που αναφέρεται στο εβραϊκό κείμενο ως Τετραγράμματον ΙΕΒΕ ή Γιαχβέ (ΓΧΒΧ) κ.ο.κ. όπου στη σχετική εβραϊκή θεολογία που γνωρίζουμε όλοι από την Παλαιά Διαθήκη διώχνει από τον Παράδεισο τον Σατανά ή STN γραπτώς αφού η εβραϊκή γλώσσα όπως γνωρίζουμε δεν έχει φωνήεντα στη γραφή της. Η υπόλοιπη ιστορία του Σατανά ή Όφι με το Μήλο της Εύας κ.λ.π. είναι γνωστή σε όλους για να κατανοήσει ακόμα και ένας πεντάχρονος ότι όταν μιλάμε για Σατανά ΔΕΝ αναφερόμαστε στον Γιαχβέ ή Θεό για να μην αρχίσουν να γελάνε και οι πέτρες!

Άλλωστε στην ΙΔΙΑ αυτή θεολογία αναφέρονται και οι Μασόνοι όπως παρουσιάσαμε σε σχετική θρησκευτική αρθρογραφία μας με γραφόμενα και λεγόμενα των ίδιων διαμέσου π.χ. των Ιλλουμινάτι που ανέλυσαν τον Χριστιανισμό τους ΔΗΜΟΣΙΑ μέσα από τα Τυπικά τους σε σχετικά βίντεο που σας δώσαμε, για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τι εννοούν όλοι αυτοί ως Θεό και ως Σατανά, δηλαδή αναφέροντας την ίδια θεολογία της Χριστιανικής Ορθοδοξίας όπως θα διαπιστώσετε και στο παρόν άρθρο μας και όχι φυσικά αυτή που αναφέρουν μυθιστορήματα ή προσωπικές απόψεις κάποιων που φτιάχνουν δικές τους θρησκείες παρουσιαζόμενες δήθεν ως Αλήθεια! (βλέπε για παράδειγμα Γνωστικούς, Αιρετικούς Χριστιανούς, άθεους ή μη ψευτοσατανιστές της Αμερικής  που λένε ότι υπάρχει Θεός και όχι Σατανάς ή Σατανάς και όχι Θεός ή κανένας από τους δύο ή είναι το ίδιο πράγμα και οι δύο, κ.α.)

Αυτά λοιπόν είναι καταγεγραμμένα στην εβραιοχριστιανική θρησκεία και ενθυμούμαστε τα εξής ενδεικτικά μέσα σε σχετικά άρθρα μας, όπως από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια:

‘’Με τη λέξη Γιαχβέ (ή και Ιεχωβά σε κάποιες περιπτώσεις), αναφερόμαστε στο Θείο Όνομα το λεγόμενο και Τετραγράμματο, που χρησιμοποιείται στην εβραϊκή Βίβλο περίπου 6.823 φορές, και αποκαλύφθηκε από τον Θεό στο Μωϋσή, κατά την ίδρυση των νέων σχέσεων του με τον λαό Ισραήλ, στη διαθήκη του Σινά.
Σύμφωνα με τους Πατέρες, στο συμβάν της βιβλικής διήγησης όπου το όνομα αυτό απεκάλυψε ο ίδιος ο Θεός, ο Τριαδικός Θεός στον Μωϋσή κατά τη θεοφάνεια της φλεγόμενης βάτου, μιλά η μία εκ των τριών υποστάσεων, ο Υιός, ο άσαρκος Χριστός ή αλλιώς ο Γιαχβέ-Λόγος και συντελείται μία εκ «των αποκαλύψεων του Θεού, διά του Λόγου εν Αγίω Πνεύματι» καθώς, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, «όταν ο Λόγος αποκαλύπτει τον Πατέρα, αποκαλύπτει κατ’ ανάγκην την Τριάδα• και όταν αποκαλύπτει την Τριάδα, αποκαλύπτει τον Πατέρα». Κατά συνέπεια, «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα». Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα’’

Αφού κατανοήσαμε λοιπόν εν τάχει τα περί Τετραγράμματου ονόματος του εβραιοχριστιανικού Θεού ή Γιαχβέ/Χριστού, στη συνέχεια αναφέρθηκαν τα εξής πολύ σημαντικά:

‘’Μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία (6ος αι. π.Χ.), και ειδικότερα από τον 3ο αι. π.Χ.. οι Ιουδαίοι έπαψαν να χρησιμοποιούν το όνομα Γιαχβέ, κυρίως επειδή άρχισε προοδευτικά να θεωρείται υπερβολικά ιερό για να προφέρεται. Έτσι, κατά τη χρήση του στη Συναγωγή, αντικαταστάθηκε προφορικά με την εβραϊκή λέξη Αδωνάι (Κύριε μου), που στην ελληνική Μετάφραση των Εβδομήκοντα της Παλαιάς Διαθήκης αποδόθηκε με το Κύριος’’

Ακριβώς το ΙΔΙΟ ισχύει όπως καταδείξαμε σε άλλο άρθρο μας και για τον Μασονικό τρόπο αντίληψης του Θεού, περί υπερβολικά Ιερού Ονόματος, Ανέκφραστου κ.λ.π. που ισχύει και στις μασονικές στοές, για να κατανοηθεί πληρέστερα το όλο θέμα:

‘’ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟ, Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ
Το Ιερό Τετραγράμματο είναι το Εβραϊκό Άφατο Όνομα της θεότητας που ονομάζεται έτσι γιατί αποτελείται από τα τέσσερα γράμματα του Εβραϊκού αλφαβήτου Ιώδ, Χε, Βαβ και Χε. Για λόγους μη εξοικείωσής μας με την Εβραϊκή γραφή, θα παραστήσουμε αυτά τα γράμματα χονδρικά με τα Λατινικά γράμματα I = Ιώδ, H =Χε, V= Βαβ και H=Χε. Γράφοντας αυτά τα γράμματα από τα δεξιά προς τα αριστερά, σύμφωνα με το τρόπο της Εβραϊκής γραφής, σχηματίζουμε το Ιερό Τετραγράμματο Όνομα της Θεότητας: ΗVΗΙ.
…Όπως είναι γνωστό ο Ελευθεροτεκτονισμός δέχεται σαν ανώτερη θεότητα τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος. Εκείνο που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της τεκτονικής τελετουργίας είναι αφιερωμένο στην ανάκτηση του «Απωλεσθέντος Λόγου», του χαμένου Ιερού, Άφατου Ονόματος της Θεότητας, την επανεύρεση του οποίου θέτει σα σκοπό ο τέκτονας των χαμηλότερων βαθμών…Στη διάρκεια της Τελετής του Βασιλικού Τόξου παρουσιάζεται στο μυούμενο το έμβλημα ενός ισοπλεύρου τριγώνου μέσα σε ένα κύκλο που αντιπροσωπεύει τη Θεότητα. Στο εσωτερικό του τριγώνου είναι γραμμένο με Εβραϊκούς χαρακτήρες (μόνο με σύμφωνα) το Ιερό Εβραϊκό Τετραγράμματο Όνομα της Θεότητας IHVH, ενώ στις κορυφές του αναγράφονται τα τρία Εβραϊκά γράμματα Άλεφ-A, Μπεθ-B και Λάμεδ-L, που θα αποτελέσουν και το κλειδί για την εύρεση της σωστής προφοράς του Άρρητου Ονόματος.. Κανένας τέκτονας του Βασιλικού Τόξου δεν επιτρέπεται να προφέρει την Ιερή αυτή Λέξη για τον εαυτό του και αυτή αποκαλύπτεται μόνο παρουσία τριών τεκτόνων που θα συμφωνήσουν από κοινού γι’ αυτό’’

Αφού ξεκαθαρίστηκε λοιπόν ΑΠΟΛΥΤΑ για το τι συμβαίνει με το όνομα του Θεού κ.λ.π., παρατηρεί ακόμη και ο πιο άσχετος που απλά από περιέργεια θα κάτσει να διαβάσει εδώ πέρα για το τι συμβαίνει αντίστοιχα και περί Σατανά στις Τελετουργίες με τους Ύμνους, τις Επικλήσεις και τις Προσευχές, παρατηρώντας δηλαδή ότι ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ δεν χρησιμοποιείται από Σατανιστές και στα Βιβλία τους αυτό το όνομα του Θεού με το Τετραγράμματο, το Γιαχβέ που είναι και Ανέκφραστο επειδή είναι υπερβολικά ιερό για να προφέρεται, ούτε φυσικά χρησιμοποιούνται σε σατανιστικές τελετουργίες μασονικά σύμβολα με Ήλιους, ορθά τρίγωνα κ.λ.π.. Αντίθετα, θα παρατηρήσει ότι όχι μόνο δεν έχουν όλα αυτά καμιά σχέση με τον Σατανισμό, αλλά και ο ίδιος ο Σατανάς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προφέρεται με το όνομά του ως Σατανάς/Εωσφόρος, Διάβολος, Σάμαελ κ.α., πράγμα που ισχύει και στους Διαλογισμούς, δίχως να ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ δηλαδή η εκφορά του ονόματός του όπως συμβαίνει με τον Θεό ως Κύριος, Αδωνάι κ.α. στην εβραιοχριστιανική θρησκεία και στην Μασονική Πανθρησκεία.

Δυστυχώς όμως, έχει παρατηρηθεί την σημερινή εποχή ότι η λεγομένη Παγκοσμιοποίηση έχει διαβρώσει βάναυσα και τον Σατανισμό πέρα από όλες τις υπόλοιπες θρησκείες, χρησιμοποιώντας πότε την Αθεϊα και πότε την Πανθρησκεία για να πετύχει τον Οικουμενικό σκοπό της, δηλαδή μια κοινή θρησκεία για τον μελλοντικό παγκόσμιο λαό της! Στην παγίδα αυτή έχουν πέσει δυστυχώς και κάποιοι σατανιστές που παρασυρόμενοι και από την χριστιανική προπαγάνδα, πιστεύουν ότι αυτή η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα αφορά τον Σατανά(!). Οι χριστιανοί φυσικά έχουν κάθε λόγο να διαδίδουν αυτά τα ψεύδη με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για να μην χάσουν τα συμφέροντά τους, υλικά και εξουσιαστικά, που εξυπηρετούνται από τον σχετικό μηχανισμό τους που καλείται Εκκλησία.

Εμείς τώρα αποδείξαμε με μια πληθώρα άρθρων μας σε αυτή την ιστοσελίδα ότι όλο αυτό συμβαίνει όχι γιατί πιστεύουν και οι υπόλοιπες αιρέσεις ή θρησκείες (μασονία, ιλλουμινάτι, εβραιοσιωνισμός κ.α.) σε κάποιον άλλον θεό ή στον Σατανά, αλλά πιστεύουν όλοι τους στον ίδιο εβραιοχριστιανικό Θεό και μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει το κουμάντο! Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα πολιτικά κόμματα που ενώ αποδέχονται όλα τους τη Δημοκρατία, αλλά τσακώνονται μεταξύ τους για εξουσιαστικά συμφέροντα (γιατί να είσαι εσύ και όχι εγώ), το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με αυτές τις θρησκείες. Δηλαδή, ενώ πιστεύουν στον ίδιο θεό, τσακώνονται για το ποιος θα κάνει το κουμάντο σε ένα καθεστώς Παγκοσμιοποίησης με Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο οικουμενιστές με κοσμοεξουσιαστικές βλέψεις είναι οι μασόνοι, οι ισλαμιστές και οι εβραίοι με τον Σιωνισμό τους, άλλο τόσο είναι και οι Χριστιανοί, άσχετα αν είναι Ορθόδοξοι, Καθολικοί ή οτιδήποτε άλλο, διότι αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα γινόντουσαν για παράδειγμα ιεραποστολές και διάδοση του χριστιανισμού παγκοσμίως με αφρικανικές, ασιατικές και άλλες Εκκλησίες. Άλλωστε και ο όρος ‘’οικουμενικό’’ Πατριαρχείο επί παραδείγματι τα λέει όλα, αφού ο Οικουμενισμός σημαίνει πρακτικά Παγκοσμιοποίηση!

Δίχως να επαναλάβουμε τώρα τίποτε περισσότερο από αυτά που παρουσιάστηκαν σε εκείνα τα αναλυτικότατα άρθρα μας, ως συνέχειά τους, στο παρόν άρθρο θα καταρρίψουμε έναν ακόμη σύγχρονο μύθο που προπαγανδίζεται και εκπορεύεται από εκείνες τις απόψεις. Πρόκειται για τον περιβόητο Παντεπόπτη Οφθαλμό που βρίσκεται μέσα σε τρίγωνο με την κορυφή προς τα πάνω, σε Πυραμίδα (όπως του αμερικανικού δολαρίου) ή μη, όπου υποτίθεται αφορά τον Σατανά, ένα ψεύδος που διαδίδει περά από τον Χριστιανισμό (για τους λόγους που είπαμε πιο πάνω) και κάποια ιερατεία σατανισμού(;) της Αμερικής από αμάθεια ή σκοπιμότητα! Για να καταρρίψουμε και αυτό το σημερινό παραμύθι δίχως Κοκκινοσκουφίτσα, θα ακολουθήσουμε την ίδια πάλι τακτική, δηλαδή θα επικαλεστούμε πέρα από τις κλασικές εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες, πάλι αποκαλύψεις μέσα από την ίδια την Μασονία.

Ήδη η αρχή έγινε όπως παρατηρήσατε στην εισαγωγή του άρθρου μας με την εγκυκλοπαιδική επεξήγηση του συμβόλου με την Πυραμίδα και τον Παντεπόπτη Οφθαλμό στο αμερικανικό δολάριο και σε έναν χριστιανικό πίνακα ζωγραφικής, όπως και την επεξήγηση που δίνουν περί αυτού του συμβόλου οι ίδιοι οι Μασόνοι στις Διδασκαλίες τους και όχι φυσικά κάποιοι που γράφουν για το τι πιστεύουν ότι μπορεί να σημαίνει εκφέροντας απλά γνώμη ή άποψη που μας είναι παντελώς αδιάφορη, διότι δεν πιστεύουμε σε γνώμες και απόψεις παρά μόνο σε αποδεικτικά στοιχεία! Μέσα από αυτά λοιπόν, διαβάσαμε ποιον θεό αφορά αυτό το μασονικό σύμβολο στο σχετικό φωτογραφημένο έγγραφο και δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε περισσότερο περί Ήλιου-Μίθρα-Χριστού-Γιαχβέ που αναφέρεται και εκεί πέρα.

Αρχικά, για να προχωρήσουμε τώρα παρακάτω στο άρθρο μας, θα λέγαμε ότι το γεγονός αυτό της προπαγάνδας που αναφέραμε πρωτύτερα, επιβεβαιώνεται και από τα παρακάτω δημοσιεύματα που δεν έχουν ουδεμία σχέση με εμάς όπως θα διαπιστώσετε, για να δείτε ότι και άλλα άτομα είναι υποψιασμένα σαν και εμάς, δίχως να πέφτουν θύματα αυτής της προπαγάνδας από επαγγελματίες ψεύτες.

Είναι κανόνας πως, όταν κάτι επαναλαμβάνεται από όλους, τείνει να γίνει αναντίρρητα αποδεκτό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το περίφημο έμβλημα των Ιλλουμινάτι, την πυραμίδα με τον Παντεπόπτη Οφθαλμό. Μονάχα που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Βλέπετε, δεν υπάρχει καμία ιστορική σύνδεση ανάμεσα στους Πεφωτισμένους του Weishaupt (1748-1830) και την πυραμίδα με το μάτι!
Όταν κάποτε ζήτησα τη γνώμη του Νικόλαου Λάου (που από το 2008 ηγείται την Societas Masonica Illuminatorum και πλέον σήμερα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Τάγματος των Πεφωτισμένων Ελευθεροτεκτόνων) πάνω στο θέμα αυτό, μου διευκρίνισε πως τα παραδοσιακά σύμβολα των Πεφωτισμένων ήταν «ο οφθαλμός εντός ακτινοβόλου τριγώνου, το περιστέρι που φέρει κλάδο ελιάς και παριστάνεται δίπλα στον ήλιο, και η κουκουβάγια της Παλλάδας Αθηνάς, που έχει να κάνει με το βαθμό του Αθηναίου και την απόδοση τιμής προς την κλασική ελληνική φιλοσοφία και δημοκρατική πολιτεία».
Διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις για τα πρώτα δυο, κυρίως διότι τα μοναδικά σύμβολα που έχουν σωθεί από τους Ιλλουμινάτι είναι τρία μετάλλια και ένα λιτά εικονογραφημένο βιβλίο με την ίδια πάντα παράσταση: ένα ανοιχτό βιβλίο (με τα αρχικά P.M.C.V. δηλαδή «per me caeci vident», που σημαίνει «μέσα από μένα ο τυφλός βλέπει») και μια κουκουβάγια!
Ο οφθαλμός μέσα στο τρίγωνο είναι το Μάτι της Πρόνοιας του Θεού (ενώ το τρίγωνο παριστά την Αγία Τριάδα) και εμφανίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στη χριστιανική τέχνη αρκετούς αιώνες πριν – χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πίνακας Δείπνο στους Εμμαούς (1525) του Jacopo Pontormo.
Αν είναι έτσι, όμως, τότε πώς έγινε αυτή η παρανόηση; Η απάντηση βρίσκεται στη Μεγάλη Σφραγίδα που κοσμεί το αμερικάνικο δολάριο! Πολλοί πιστεύουν πως η εικόνα της ημιτελούς πυραμίδας με τον Παντεπόπτη Οφθαλμό δηλώνει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων των Ιλλουμινάτι-Ελευθεροτεκτόνων.
Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλιώς! Στο συλλογικό βιβλίο Τεκτονισμός: Η Μεγαλύτερη Μυστική Αδελφότητα του Κόσμου (2009) έχω αφιερώσει στο θέμα ένα ολόκληρο κεφάλαιο, στο οποίο εξηγώ με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό παρασκήνιο της δημιουργίας του συγκεκριμένου συμβόλου.
Συνοπτικά, όμως, η τελική σύνθεση της Μεγάλης Σφραγίδας έγινε το 1782 από τον (όχι τέκτονα) Charles Thomson, που βασίστηκε σε ένα προσχέδιο του 1776 από τον (επίσης όχι τέκτονα) καλλιτέχνη Pierre Eugene du Simitiere. Προσέξτε τώρα: μέχρι και εκείνη την εποχή, σε καμία Στοά ή τεκτονικό έγγραφο δεν εμφανίζεται ο Παντεπόπτης Οφθαλμός. Μέχρι τουλάχιστον το 1784, οπότε ο (τέκτονας) Marquis de Lafayette δίνει στον (επίσης τέκτονα) στρατηγό George Washington ένα κεντημένο περίζωμα όπου, ανάμεσα στα υπόλοιπα τεκτονικά σύμβολα, υπήρχε ο Παντεπόπτης Οφθαλμός!
Μερικά χρόνια αργότερα, το 1797, ο Thomas Smith Webb, ο άνθρωπος που -όπως λέγεται- θεμελίωσε τον Τεκτονικό Τύπο της Υόρκης με το βιβλίο του The Freemasons Monitor, θα εισάγει τον Οφθαλμό στην τεκτονική συμβολική…
Εφόσον, λοιπόν, τα εν λόγω σύμβολα δεν είναι Τεκτονικά, αλλά ούτε ανήκουν στους Ιλλουμινάτι, γιατί σήμερα κυριαρχεί η ιδέα πως μια παράξενη μίξη αυτών των δυο ταγμάτων μπόλιασε τις αποκρυφιστικές του εικόνες στα ορόσημα ενός νέου έθνους; Ξανά η αιτία εντοπίζεται σε μια φρικτή παρεξήγηση. Βλέπετε, το 1884, ο καθηγητής του Harvard Eliot C. Norton σχολίασε για την Αμερικάνικη Σφραγίδα πως «μοιάζει με πληκτικό έμβλημα μασονικής αδελφότητας». Η παρομοίωση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει μια σειρά από ευφάνταστα σενάρια, που διακινούνται ανεξέλεγκτα μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ: http://www.apophenia.gr/2439/illuminati/

Ο παντεπόπτης οφθαλμός ή αλλιώς το μάτι της πρόνοιας έιναι ενα πολυχρησιμοποιημένο σύμβολο, τόσο απο κράτη, όσο απο εταιρίες και απο θρησκείες ο καθένας για τον δικό του σκοπό.

Θρησκευτικός συμβολισμός

Χρησιμοποιήθηκε τόσο απο τους Αιγύπτιους, γνωστό ως το μάτι του Ωρου, το οποίο εθεωρείτο ηλιακό σύμβολο και σύμβολο δύναμης.
Σε μια παραλλαγή του χρησιμοποιείται απο τον Βουδισμό, αφού ο Βούδας αναφέρεται ως το «μάτι του κόσμου» ,the eye of the world.
Xρησιμοποιήθηκε επίσης κατα την εποχή του Μεσαίωνα και στην εικονογραφία της Αναγέννησης, ως Χριστιανικό σύμβολο που παριστάνει την Αγία Τριάδα.

Σύμβολο των Η.Π.Α.

Το 1782, το μάτι της Πρόνοιας εκδόθηκε στο πλαίσιο του συμβολισμού στην οπίσθια όψη του Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά είχε προταθεί ως στοιχείο της Μεγάλης Σφραγίδας από την πρώτη απο τις τρεις επιτροπές σχεδιασμού το 1776 και πιστεύεται ότι είναι η πρόταση του καλλιτεχνικού συμβούλου, Pierre Eugene du Simitiere .
Σχετικά με την σφραγίδα, το μάτι περιβάλλεται από τις λέξεις Annuit Cœptis , που σημαίνει «Αυτός εγκρίνει (ή έχει εγκριθεί) [επιχειρήσεις μας]», και Novus ordo Seclorum, που σημαίνει «Νέα Τάξη των Αιώνων».
Το μάτι είναι τοποθετημένο πάνω από μια ημιτελή πυραμίδα με δεκατρία βήματα, που αντιπροσωπεύει τα αρχικά δεκατρία κράτη και τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας. Το χαμηλότερο επίπεδο της πυραμίδας παρουσιάζει το έτος 1776 σε λατινικούς αριθμούς. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι ότι το Μάτι, ή το Θεός, ευνοεί την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως Μασωνικό Σύμβολο

Το Μάτι του θεού το οποίο, τοποθετημένο μέσα σε μια πυραμίδα, παρατηρεί τα πάντα, είναι ένα σύμβολο που πθιανότατα έχει την καταγωγή του στην Αίγυπτο. Ο συμβολισμός πέρασε στον τεκτονισμό και στους Πεφωτισμένους (Illuminati), ιδιαίτερα με την μορφή του «Ματιού μέσα στο τρίγωνο», που αργότερα πήρε την ονομασία «Πανεπόπτης Οφθαλμός».
Στην συνέχεια το σύμβολο του Πανεπόπτη οφθαλμού θα το συναντήσει κανείς σε χαρτονομίσματα πολλών χωρών, σε εταιρικούς λογότυπους, σε μουσικά συγκροτήματα, σε ταινίες, σε παιδικά κόμικς, σε μπλουζάκια, στον αθλητισμό, στην τέχνη, σε φυλαχτά, σε αγρογλυφικά… σχεδόν παντού γύρω μας…

ΠΗΓΗ: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/05/blog-post_2748.html

Για να τελειώνουμε τώρα με τους συμβολισμούς αυτούς, όσον αφορά τον Σατανισμό ισχύουν τα ακριβώς ανάποδα και αντίθεα από αυτούς, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε σε σχετικό άρθρο μας:

Η αντίθεη τώρα φύση του Σατανά εκδηλώνεται ως εξής με την αντίστοιχη Ανίερη Τριάδα και τον αντίθεο σταυρό της. Η ‘’Ανίερη Τριάδα’’ αναπαριστάται από το ανάποδο τρίγωνο, δηλ. το τρίγωνο που δείχνει προς τα κάτω και με έναν Οφθαλμό εντός του, που αποτελείται από τον Μπαφομέτ (Πατέρα), τον Νεχουστάν (το Γιο) και το Ταχ (το Πνεύμα της Λαγνείας, με υπερφυσικό φαλλό). Ο Πατέρας (Μπαφομέτ ή Μπαθομέτ) συνήθως αναπαριστάται σαν τράγος καθισμένος πάνω στον θρόνο του και με το χριστιανικό σταυρό πάνω στα γεννητικά του όργανα, με την ανάποδη Πεντάλφα στο μέτωπο και όχι την Ορθή. Ο Γιος (Νεχουστάν) τώρα εμφανίζεται σαν φίδι που δαγκώνει την ουρά του και το Πνεύμα (Ταχ) είναι ένα φαλλικό άγαλμα. Αυτή η Ανίερη Τριάδα θρησκευτικά αποδίδεται όπως κάνουν οι χριστιανοί τον σταυρό τους ενώνοντας τα τρία δάκτυλα του δεξιού χεριού, με τη διαφορά ότι εδώ οι άκρες των δακτύλων τεντώνονται για να αποκτήσουν μορφή βέλους, διώχνοντας με αυτό τον τρόπο τη Θεία Χάρη, για να αποδεχθούν την Αντίθεη Σατανική!

Αυτά τα ανάποδα τρίγωνα (Ανίερη Τριάδα και όχι Αγία Τριάδα όπως στο ορθό τρίγωνο) εμφανίζονται ως σατανικά σύμβολα πέρα από την ανάποδη Πεντάλφα (με Κεραυνό μέσα ή χωρίς) και στις Σφραγίδες του Σατανά, στο σχετικό Δισκοπότηρο και στην κλασική σφραγίδα του με το γράμμα ‘’V’’ στο κάτω μέρος της. Τίποτε απ’ όλα αυτά όμως δεν συναντάμε σε αυτά τα σύμβολα της Παγκοσμιοποίησης ή Νέας Τάξης Πραγμάτων και στους ναούς της, όπως στο Βερολίνο με τον ‘’Οίκο του Ενός’’ Θεού και της Πυραμίδας στην πόλη της Αστανά του Καζακστάν που καταδείξαμε σε σχετικά άρθρα. Αντίθετα συναντάμε όπως διαπιστώσατε μόνο μασονικά και εβραιοχριστιανικά του Θεού τους!

Όσον αφορά τώρα αυτά τα περί Αιγύπτου με το μάτι του Ώρου κ.λ.π.. που αναφέρθηκαν στο άνωθεν δημοσίευμα, πάλι δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον Σατανά, όπως επίσης ψευδώς προπαγανδίζεται από αμάθεια ή από σκοπιμότητα ορισμένων σατανιστών(;), διότι στην Αιγυπτιακή μυθολογία ο Σατανάς αντιπροσωπεύεται εκεί από θεότητες σαν τον Σετ ή Σηθ (υπάρχει αντίστοιχο σατανικό τάγμα στην Αμερική ως ‘’Temple of Set’’) που σκότωσε τον Οσίρι που υποτίθεται ότι αφορούσε τον Σατανά όπως μας λένε, αλλά και σαν τον Απέπ που ως όφις ή φίδι (σύμβολο του Σατανά στον εβραιοχριστιανισμό) προσπάθησε να σκοτώσει τον Ήλιο όπου υποτίθεται ότι συμβολίζει τον Σατανά/Εωσφόρο στην Πυραμίδα με τους μασονικούς Ήλιους στην πόλη της Αστανά του Καζακστάν που αναφέραμε και που επίσης μας λένε τα ίδια ψέματα όλοι αυτοί οι προπαγανδιστές. Ιδού και τα σχετικά εγκυκλοπαιδικά στοιχεία πέρα από το αντίστοιχο μαγικό τελετουργικό που παραθέσαμε στην παρούσα ιστοσελίδα που τα αποδεικνύει όλα αυτά:

Ώρος, (Horus) – «Υψηλά, Άνω», θεός γεράκι του ήλιου
Όσιρις, (Osiris) – «Εκείνος που βλέπει τον Θρόνο» Κύριος της μεταθανάτιας ζωής
Ρε ή Ρα, (Re) – «Ήλιος», δημιουργός θεός του ήλιου
Απέπ, (Apep), ο όφις που προσπάθησε να σκοτώσει τον ήλιο
Σεθ. (Seth) – «To Dazzle», θεός του χάους, σκότωσε τον Όσιρι

από: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Τέλος, θα ολοκληρώσουμε το σημερινό άρθρο μας με μερικές ακόμη μασονικές διδασκαλίες πέρα από αυτές που έχουμε παρουσιάσει μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα μας, έτσι ώστε να γίνει ξανά αντιληπτό σε ποιον Θεό αναφέρονται όλοι αυτοί που είπαμε, από φωτογραφίες εγγράφων που προκύπτουν πάλι μέσα από την ίδια την Μασονία, για να ολοκληρώσουμε έπειτα με την παράθεση του μασονικού συμβόλου των Πεφωτισμένων Ιλλουμινάτι που είχαμε δημοσιεύσει σε άρθρο μας για το σχετικό βιβλίο των Διδασκαλιών τους.

8

(σ.σ. παρατηρούμε ότι οι Μασονικές Διδασκαλίες αναφέρονται σε αγγέλους του Θεού και όχι σε Δαίμονες του Σατανά, όπως επίσης και στο Δέντρο της Ζωής του εβραιοχριστιανικού Θεού τους που κοσμεί και την μασονική Πυραμίδα στην πόλη Αστανά του Καζακστάν και δεν αναφέρονται στο Δέντρο της Γνώσης του Σατανά που είναι ανύπαρκτο σε εκείνο το κτίσμα!)

10

(σ.σ. αναφορά στον εβραιοχριστιανικό Θεό, την Τριάδα του και την Αγία Εκκλησία, όσον αφορά τα καθήκοντα του Τέκτονα ή Μασόνου. Η πίστη στον Σατανά παντελώς ανύπαρκτη!)

11

(σ.σ. ενώ στη Μασονική θεολογία της Γενέσεως παρατηρούμε ότι γίνεται διαχωρισμός μεταξύ θεϊκού και διαβολικού κόσμου, η Μασονία ακολουθεί αυτόν του εβραιοχριστιανικού Θεού όπως είδαμε στις άνωθεν Διδασκαλίες της και όχι του Σατανά!)

(σ.σ. το βασικό μασονικό σύμβολο των Πεφωτισμένων Ιλλουμινάτι περιλαμβάνει στην κεντρική εικόνα του τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να υποτάσσει τον Σατανά. Με χρυσό χρώμα, πάνω δεξιά στο βιβλίο, παρατηρούμε το άλλο μασονικό σύμβολο του Γνώμονα και Διαβήτη με το γράμμα ‘’G’’ εντός του (Θεός και Γεωμετρία) και με τον Παντεπόπτη Οφθαλμό του εβραιοχριστιανικού αυτού Θεού εντός ισοπλεύρου τριγώνου με την κορυφή προς τα πάνω. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται για τον υποτιθέμενο σατανισμό της Μασονίας και των Ιλλουμινάτι που είναι ανύπαρκτος!)